Sista natten i Namibia

Vi ska snart sova vår sista natt i Namibia och det är allmänt fint. Kan inte förstå att ni där hemma firar jul snart och är tacksamma över de där små elljusen som finns i alla fönster. Hoppas ni har det kul iallafall, ät er tjocka på alla pepparkakor är ni snälla så slipper jag känna mig stor när jag kommer hem efter all mat här. Vilken bitterfitta jag låter som, har inte ätit sen 11 idag. Jag kommer i fred!

Vi bor på en riktigt cool camping precis vid en flod där det finns både krokodiler och massor med flodhästar. Så vill vi bada måste vi göra det i en bur så att det inte ska komma in några krokodiler och i vassen bredvid oss hör vi hur flodhästarna buffar runt. Det är så mycket Afrika nu och jag blir mer och mer som en liten fjortisbrud med djuren. Idag tog vi kanoter ut i floden för att titta på flodhästarna och jag satt som på nålar och skrek till varje gång jag såg något som möjligtvis kunde vara en krokodil med god fantasi. Jag har i mitt huvud målat upp bilden av att vara iskall, men djur är kanske min fobi i livet... Det var läskigare än fallskärm eftersom varenda rörelse vi gjorde kunde få konsekvensken av att vi ramlade i.

Som vanligt tog det inte lång stund innan jag tröttnat på flodhästarna. Dagens mest underhållande är istället Jakob som spekulerade i afrikanernas rätt till friskhälsovård på arbetet och försökte lära sig öppna en konservburk.