Rasismen

Vi och dom, fan vad jag känner förakt. Grunden till så mycket tårar och hat. Kan vara så att jag reagerar pinsamt sent, men allt jag kunde tänka på idag var hur pinsamt det är att SD är så stort. Ett kvitto på bristande medmänskligheten här i Sverige. Det är väl egentligen sak samma om du är missnöjd med invandringspolitiken i förhållande till att det finns människor som just precis nu ärras för livet i sitt hemland.
Idag fick vi höra om hur traumatisering sätter spår i både själ och kropp och om hur stort antalet människor är som flyr. Flykting är ett så vanligt begrepp idag att det på något vis tappat sin betydelse. Vi slänger oss med begreppet och möts av det dagligen så när vi hör om flyktingar på TV reagerar vi knappt, iaf inte jag. Men tänk att du tvingas att fly från allt det som är ditt liv. Du har inte ens ett val, du flyr för din överlevnad. Du flyr utan hela din familj, du har sett hur andra människor rivit upp dina rötter och låtit dig lida för något du inte varit inblandad i. Allt du gjort är att råkat finnas på fel ställe. Du lämnar allt det som är du för att komma till ett nytt land. Samtidigt som allt det som var ligger och skaver inom dig möts du av den brutalaste ensamheten på en plats du inte valt. Jag kan inte ens föreställa mig den rädslan och det mod som krävs för att börja om. Jag kan inte ens föreställa mig hur det är möjligt att ens ha kvar hopp om mänskligheten när du sett din egna mamma våldtas och mördas framför dina ögon. Fan alltså, jag vill kyssa alla flyktingars fötter och krama deras hjärtan när jag tänker på det.

Du behöver inte vara speciellt smart för att fatta att vara flykting måste vara ett rent helvete. Men ändå så tycker 12% av de som röstar att problematiken kring flyktingpolitiken som påverkar dem är viktigare. Vi ska bevara Sverige, och de som väl kommer hit ska anpassa sig efter vår kultur. Hur fucking absurt är inte det?!! Vet inte ens hur jag ska formulera hur omänskligt jag tycker att det är? Som om vi var lite bättre, som att de med mindre möjligheter inte har samma rätt till att må bra. Vi är alla människor, vi har inte valt vårt öde.

Ju mer jag tänker på det, ju argare blir jag. Rasism, what to say.
Ska de människor som tvingats fly från hela sitt liv även på ny mark mötas av motgångar och fientlighet bara för att de inte är födda här. Var är medmänskligheten, kan vi inte alla bara sträcka ut en hand och välkomna istället för att ifrågasätta. Vi tycker att det är en självklarhet att man ska anpassa sig efter den svenska kulturen, och absolut. Men på riktigt, är det självklart att kräva att släppa på allt det som de har kvar från sitt hemland för att vi ska vara nöjda och känna oss som hemma i vårt eget hem.

Orkar inte läsa igenom den här skiten, ni fattar min poäng. Vi är alla människor.